Έβδομη Πύλη

Αναρτήθηκε από . 20 Mar, 2010 στις 12:07. Τελευταία τροποποίηση 11 Aug, 2017 στις 12:07

Πληροφορίες

  • Τοποθεσία: Αθήνα
  • Έτος: Αρχές '90 (?)

Περιγραφή

Τα ελληνικά φανζίν τρόμου της δεκαετίας του 90′ (αρχή) , μετριόνταν στα δάχτυλα του ενός χεριού. Εκτός από το αποτυχημένο Πείραμα στον Τρόμο και το καλοστημένο Splatterzine, κυκλοφορούσε και η Έβδομη Πύλη.
“Ψυχή” του εντύπου αυτού ήταν ο Αλέξης Τσικνιάς. Τιμή πανάκριβη για την εποχή του, 700 δραχμές. Με τα ίδια σχεδόν λεφτά έπαιρνες το ιλουστρασιόν εισαγώμενο DARK SIDE, ενώ την ίδια εποχή το καλοτυπωμένο και στημένο Splatterzine είχε 500 δρχ. Νομίζω πωλείτο αποκλειστικά μέσω ταχυδρομείου. Γραμμένο με γραφομηχανή (!) και με άθλιας ποιότητας φωτογραφίες και στήσιμο. Φωτοτυπία της χειρίστης μορφής.
ΟΜΩΣ …
Οι κριτικές ήταν το κάτι άλλο. Τρομερό περιεχόμενο. Πράγματι ο τύπος έβρισκε απίστευτα έργα και οι κριτικές ήταν πολύ εύστοχες. Κυρίως ασχολείτο με ευρωπαικό (ιδιαίτερα) ιταλικό τρόμο, exploitation, spagheti western, euro-crime, κλπ. Επίσης υπήρχαν συχνές αναφορές σε ανατολικό κινηματογράφο (π.χ. John Woo), όταν εδώ ήταν άγνωστος.

[Πηγή: Exetlaios, retromaniax.gr]

Εικόνες

Αν έχετε επιπλέον πληροφορίες ή υλικό για το συγκεκριμένο φανζίν, αφήστε ένα μήνυμα παρακάτω ή επικοινωνήστε με τους συντάκτες του site.

Ετικέτες: , ,