Pleasure Fields

Αναρτήθηκε από . 7 Aug, 2017 στις 14:01. Τελευταία τροποποίηση 19 Jun, 2018 στις 14:01

  Πληροφορίες

  Περιγραφή

  Τόσο αισθητικά, όσο και θεματικά μου θύμισε -ίσως με κάποια δόση υπερβολής- το search and destroy, μετέπειτα re/search. Ασπρόμαυρες φωτογραφίες, προκλητικά θέματα, καταστασιασμός, αβάν-γκαρντ τέχνη και πολιτική. Ό,τι δηλαδή χαρακτήρισε την -προσωπικα πολυαγαπημένη- industrial σκηνή των 80s. Kαθόλου περίεργο, αφού ο εκδότης του είναι ο last days of sex.

  Ξεκινά με ένα μικρό αφιέρωμα του βα.αλ. στους king mob και συνεχίζει στην ίδια αισθητική αφήγηση: ντε σαντ για παιδιά (γάμησε), queer ultra violence, ένας ύμνος εις το χυδαίο, ωραίες και καλοτυπωμένες φωτογραφίες, ο κόσμος του homo ludens, και κλείνει με το απαραίτητο μανιφέστο της ηδονιστικής διεθνούς. Η ομορφιά χωρίς τον κίνδυνο είναι τίποτε, δηλώνει το pleasure fields, πιστό στις εσ.εμ, κουήρ και καταστασιακές ροπές του. Βέβαια το πολυχρησιμοποιημένο σχήμα “κάτι ή τίποτα”, του στυλ “εξέγερση ή τίποτα”, έχει κάθε λόγο να μας τη δίνει στα νεύρα ως πολυχρησιμοποιημένη μεγαλοστομία, δεδομένου ότι όλοι σχεδόν που το χρησιμοποίησαν, κατέληξαν συντόμως σε ένα μακροχρόνιο τίποτα, άσε που πλέον παραπέμπει μάλλον σε διψασμένους για πωλήσεις καλλιτέχνες, παρά σε οποιουδήποτε είδους επαναστατικά υποκείμενα, εδώ έχουμε όμως μια σαφή προσπάθεια άρθρωσης λόγου σε σχετικά αχαρτογράφητα νερά και αυτό δικαιολογεί την κάπως μπερδεμένη εκφορά του λόγου στο μανιφέστο. Και άρα συγχωρεί τις όποιες μεγαλοστομίες.

  Υπάρχουν και αμιγώς μουσικά θέματα, με συνεντεύξεις απο nocturnal emissions (μπράβο), ένα κολλάζ συνεντέυξεων του merzbow που μου φάνηκε κάπως ανούσιο (όποια θέλει να διαβάσει τις απόψεις του merzbow μπορεί εύκολα να το κάνει και αλλού, υπάρχει μπόλικο υλικό στο διαδίκτυο, αλλά απο την άλλη ο καθείς με τα γούστα του), rita moss και thorivos επίσης, τις οποίες επίσης προσπέρασα σχετικά γρήγορα, γενικά δεν τις πολυκαταλαβαίνω τις περισσότερες μουσικές συνεντεύξεις, σίγουρα έχει ένα νόημα να ρωτάς τον nigel ayers, π.χ.  για την πολιτική γιατί οι n.e. συνδέθηκαν με τους πολιτικούς αγώνες του ΄80, όπως επίσης για κάποιο πολύ επιδραστικό σχήμα έχει νόημα να παρουσιάσεις διάφορες πτυχές της προσωπικοτητάς τους, αλλά θεωρώ ότι η κουβέντα στις συνεντεύξεις μουσικών σχημάτων γενικώς θα έπρεπε να περιστρέφεται γύρω απο αυτό που κάνουν, δηλαδή τα τεχνικά της μουσικής, τη διοργάνωση συναυλιών, το ντι άι γουάι δίκτυο (αν ανήκουν στο συγκεκριμένο ρεύμα), κτλ. Ποσώς με ενδιαφέρει να διαβάσω το τι απάντηση δίνει κάποιος στο “πόσο συχνά κάνει μπάνιο” (ερώτηση στους rita moss) π.χ., εκτός κι αν έχει ήδη καταθέσει μια αισθητική ή πολιτική άποψη για τη βρωμιά. Τέλως πάντων τουλάχιστον οι ερωτήσεις σε ένα μεγάλο ποσοστό περιστρέφονται γύρω απο τη μουσική.
  Η συνέντευξη, απο την άλλη, με τον φωτογράφο Πάνο Κέφαλο, περιστρέφεται 100% γύρω απο τη δουλειά του και τη φωτογράφιση εν γένει. Κάτι ίσως να λέει αυτό.

  Το φανζίν ξεκινά με την προειδοποίηση ότι είναι “αυστηρώς για ακατάλληλο ρατσιστές, πατριώτες όλων των αποχρώσεων, σεξιστές κάθε είδους”, εντάξει τώρα τι νόημα έχει, μετά όμως “και οποιουδήποτε αγαπά τα σκυλιά περισσότερο απο τις γάτες”. Ξέχασα να πω ότι έχει και ένα κείμενο του μπάρροουζ, μου το θύμησε αυτή η εμμονή με τις γάτες, αξιαγάπητα ζωάκια οι γάτες, εκτός και αν είσαι οποιοδήποτε άλλο ζώο, πλην μεγάλου πρωτεύοντος θηλαστικού, μιλάμε για τη νούμερο ένα μη-ανθρώπινη απειλή για την εξαφάνιση της άγριας ζωής, ο μόνος μη-ανθρώπινος κυνηγός που σκοτώνει τόσο πολύ για πλάκα, αλλά και φυτό να είσαι, πάλι άσχημα την έχεις, όλων των ζώων τα σκατά και τα ούρα είναι λίπασμα, των γατιών δηλητήριο, ας πούμε την αλήθεια, πρόκειται για ψυχοπαθείς, σαδιστές, δολοφόνους.

  Το Pleasure Fields κυκλοφόρησε το γενάρη του 17 στην αθήνα, εμπεριέχει 60 εξαιρετικά καλοστημένες και καλοτυπωμένες σελίδες Α4, και τιμάται 5ε. Μάλλον ό,τι καλύτερο έχω διαβάσει απο το χώρο των ελληνικών φανζιν τον τελευταίο χρόνο.

  No danger No beauty.

  Αν έχετε επιπλέον πληροφορίες ή υλικό για το συγκεκριμένο φανζίν, αφήστε ένα μήνυμα παρακάτω ή επικοινωνήστε με τους συντάκτες του site.

  Ετικέτες: , , , , , ,