Περί fanzinesNet

Με τη δημιουργία του στις αρχές του ’00, το fanzinesnet προσπάθησε να λειτουργήσει ως ένα δίκτυο συνεργασίας ανθρώπων που αυτοεκδίδουν τα έντυπά τους. Ο χρόνος έδειξε πως μια τέτοια ιδέα δικτύωσης είναι κάπως ουτοπική, αλλά ταυτόχρονα φάνηκε πως μέσα απ’ αυτή την προσπάθεια κατάφεραν να έρθουν σε επαφή άνθρωποι με κοινά ενδιαφέροντα.

Ένα δίκτυο επικοινωνίας λοιπόν, αυτό είναι το fanzinesnet!

Το fanzines.gr είναι η ψηφιακή μορφή του δικτύου. Η ιστοσελίδα προς το παρόν λειτουργεί περισσότερο ως ένα μουσείο ελληνικών fanzines, με αυτό όμως να αποτελεί μόνο ένα πρώτο βήμα μιας κι οι φιλοδοξίες μας πάνε πολύ παραπέρα. Αν και η εποχή των φανζίν (όπως αυτά έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση των περισσότερων) έχει περάσει, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που γράφουν τις σκέψεις στο χαρτί, που ψαλιδίζουν περιοδικά και δημιουργούν κολλάζ, που διανέμουν φωτοτυπημένα αντίτυπα χέρι με χέρι.

Όσο υπάρχουν φανζινάδες, όσο εκδίδουμε τα δικά μας έντυπα, θα υπάρχει και η ιστοσελίδα αυτή. Ένας δικτυακός τόπος στον οποίο γράφουμε για αυτό που μας αρέσει, για την ανεξάρτητη/ερασιτεχνική/diy έντυπη έκφραση!