0 (μηδέν)

Αναρτήθηκε από . 11 Mar, 2011 στις 9:57. Τελευταία τροποποίηση 30 Jan, 2013 στις 9:57

Πληροφορίες

  • Δημιουργός(οι): Σταύρος Κιουτσιούκης και Γιώργος Τσούκης (Trashman)
  • Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 15 Απριλίου 2002
  • Μέγεθος/Διαστάσεις: Α5
  • Μέθοδος εκτύπωσης: Φωτοτυπία
  • Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
  • e-mail επικοινωνίας: [email protected], [email protected]

Περιγραφή

Φλιπ κόμικ από τα δύο σουρεάλ αγόρια της συμπρωτεύουσας. Το “μηδέν” του τίτλου αλλά και το στήσιμο του εξωφύλλου, προφανώς παραπέμπει στο 9 της Ελευθεροτυπίας. Για την υπόλοιπη παρουσίαση θα δανειστώ αυτά που έγραψε ο CitizenX στο forum του greekcomics…

Η πρώτη παρουσίαση του έγινε στα εγκαίνια της έκθεσης “Φούσκες” και το 9η Διάσταση στο εξώφυλλο το έγραψα με τα χεράκια μου. Ήμουν παρών την ώρα που ο Τσούκης σχεδίαζε το εξώφυλλο (σε κάποιο διάλειμμα κατά το στήσιμο της έκθεσης) και όταν τελείωσε του ζήτησα να προσθέσω μια τελική πινελιά (ήμασταν στο ξεκίνημα τότε και ενθουσιασμένοι). Αν το κοιτάξτε από κοντά θα διαπιστώσετε πως ο γραφικός χαρακτήρας είναι διαφορετικός. Αργότερα, επανεκδόθηκε με έξοδα του Σταύρου Κιουτσιούκη και έγινε και κάποια διανομή σε εκθέσεις και μαγαζιά. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ο τρόπος με τον οποίο δημιουργήθηκε αυτό το “φλιπ”. Κάθε κυριακή απόγευμα (γύρω στις πέντε) για τέσσερεις μήνες περίπου ο Σταύρος και ο Γιώργος συναντιόνταν στο καφέ “Το Πτυχίο” στη Θεσσαλονίκη (κλασικό φοιτητικό στέκι) και σχεδιάζαν το τεύχος. Τις περισσότερες φορές δεν αντάλλασαν κουβέντα και γι’αυτό από ένα σημείο και μετά ο Σταύρος έφερνε και την Μαρία Καλογεροπούλου μαζί του (τη θυμάστε από τα fanzines “Οι Δίσκοι” “Και Ύστερα ήρθαν οι Φοιτήτριες” που συνέγραψε μαζί με τον Σταύρο) και έπαιζαν και κανένα τάβλι. Προσωπικά το θεωρώ ένα από τα ομορφότερα fanzines που έχει βγάλει η ελληνική σκηνή.

Εικόνες

Αν έχετε επιπλέον πληροφορίες ή υλικό για τη συγκεκριμένη κυκλοφορία, αφήστε ένα μήνυμα παρακάτω ή επικοινωνήστε με τους συντάκτες του site.

Ετικέτες: ,