Ίσως μόνο το εξώφυλλο αρκεί για να καταλάβει κάποιος/α όλη την ιδέα του κόμικ. Τα Τέρατα στην Ντουλάπα είναι κάπως διαφορετικό από τα queer -και τα άλλα σχετικά με το συγκεκριμένο χώρο- έντυπα που κυκλοφορούν, αφού προσεγγίζει αλληγορικά το θέμα του φύλου και της σεξουαλικότητας, μέσω μιας σχετικά αθώας ιστορίας που υπάρχει στις παιδικές αναμνήσεις ολονών.

Υπάρχουν τέρατα στις ντουλάπες; Μέχρι να πλησιάσεις το πόμολο και να ανοίξεις την πόρτα, σίγουρα ναι. Τι γίνεται όμως όταν η πόρτα ανοίξει και πίσω της δεν υπάρχει τίποτα, την ίδια στιγμή που όλοι σε κοιτούν περίεργα και με μάτι μισό;

Είναι αλήθεια πως ορισμένα πράγματα δε λέγονται εύκολα. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, γραμμές και εικόνες στο χαρτί είναι ένας πολύ καλός μεσολαβητής που μπορεί να αφηγηθεί αντί για σένα, όσα θα ήθελες να πεις. Τα Τέρατα στην Ντουλάπα είναι η προσωπική ιστορία του Steve, ο οποίος διηγείται- με αρκετή δόση χιούμορ- πως μετά από αρκετές περιπέτειες αλλά κυρίως με τη βοήθεια φίλων, άνοιξε τα φτερά του στον έξω κόσμο κι άφησε πίσω την ασφαλή και σκοτεινή γωνιά δίπλα απ’ τα σιδερωμένα πουκάμισα και τα τζιν στις κρεμάστρες.

Σχετικοί σύνδεσμοι

Trivia

Τα τέρατα πρωτοκυκλοφόρησαν στο CCA2013 παράλληλα με άλλα δύο ζινς του Steve, το Ιδιοτρόπιο κι ένα scetchbook.

One thought on “Τα Τέρατα στη Ντουλάπα

  1. Ο/Η georgeRgR λέει:

    …[Το τατουάζ] Έχει πολύ ζήτηση και μπορείς να το κάνεις και να πληρώνεσαι που είναι καλό γιατί αυτή τη στιγμή επιβιώνω απ’ αυτά που πουλάω στο internet, ότι βγάλω από φανζίνς και από κάτι μπλουζάδικα με τα οποία συνεργάζομαι φτιάχνοντας στάμπες.
    21.2.16

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *