Το Παρασκευοσάββατο που μας πέρασε (16-17.4.2010) στην κατάληψη της Λέλας Καραγιάννη 37 στην πλατεία Αμερικής, κάποια παιδιά και συλλογικότητες από τον χώρο της αυτοοργανωμένης έκφρασης και δημιουργίας διοργάνωσαν ένα διήμερο γεμάτο τέχνη! Τα κόμικς, το θέατρο και η μουσική είχαν την τιμητική τους.
Η παρουσίαση που ακολουθεί βασίζεται σε σχόλια (σαν φανζινάς έχω ψωμοτύρι τα cut ‘n’ paste) που αναρτήθηκαν στο άρθρο για την εκδήλωση του Comicdom Con Athen 2010, διοργάνωση η οποία συνέπεσε ημερομηνιακά. Επειδή δεν προνοήσαμε δεν έχομε ούτε μια φωτογραφία και για το λόγω αυτό ψάχνομε για καμιά. Όποιος θέλει μπορεί να στείλει!

Λέλας Καραγιάννη 37, διήμερο εκδηλόωσεων
Η πολύ όμορφη αφίσα του διημέρου

Η εκδήλωση στη ΛΚ37 ήταν κ όμορφη, κ ζεστή, κ ανταποκρίθηκε ένα μέρος κόσμου σε αυτή! Την πρώτη μέρα κ αφού στήθηκαν τα έργα στους τοίχους κ τα φανζίν στους πάγκους, έγινε το εργαστήρι κόμικς του οποίου αποτέλεσμα ήταν ένα παρεάκι ανθρώπων να έρθει κάπως πιο κοντά (ηλικιακα έπιασε όλο το φάσμα πριν τη σύνταξη, κ όταν λέω όλο το εννοώ) κ να παράγει ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα: μια δεύτερη έκθεση με έργα εκείνης της στιγμής (όλα με πολλή φαντασία)!
Ενώ στους τοίχους εκτείθονταν πλήθος έργων (μέχρι και πλαγιασμένα στη γωνία του τοίχου με το πάτωμα ήτανε, για να τα βλέπουν καλύτερα οι μικρότεροι επισκέπτες), κάθησα στο κέντρο της αίθουσας σε ένα μεγάλο τραπέζι μεταξύ αγνώστων και η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα ζεστή.
Η δεύτερη μέρα είχε σαφώς πολλαπλάσιο κόσμο (ελέω συναυλίας περισσότερο) κ ενώ η έκθεση των κόμικ κ σχεδίων έπρεπε να αποσυρθεί πιο νωρίς από τον χώρο για λειτουργικούς λόγους, η έκθεση με τα φανζίν τιμήθηκε όλο τα βραδύ.
Προσωπική αίσθηση, ήταν λίγο αλλά καλό κ το αίσθημα που επικρατεί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αυτή η ανικανοποίηση. Θέλουμε κ άλλο, θέλουμε πιο πολύ κ το θέλουμε σύντομα!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *