Και που λέτε, με έκπληξη ενημερωθήκαμε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως η Πρωτοβουλία για τις Δημόσιες Ανθρωπιστικές Επιστήμες Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια προσβλέπει στη συνεργασία της με το fanzines.gr, ενώ έχει προγραμματιστεί και σεμινάριο / συζήτηση, όπου με το περίσσιο κύρος που του αναλογεί, συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο unknown_user, όπως μπορείτε να διαβάσετε και στο προηγούμενο ποστ που έγινε από τον ίδιο.

Για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους:

1. Ο unknown_user, ο οποίος φέρει τον τίτλο του μέλους και συνιδρυτή του fanzines.gr, αποχώρησε από αυτό πριν από 5 χρόνια και αναλάβαμε την ιστοσελίδα εμείς που σας απευθύνουμε αυτό το κείμενο.

2. Βρεθήκαμε προ τετελεσμένου γεγονότος, μιας και δεν μας ενημέρωσε ή επικοινώνησε μαζί μας. Εννοείται πως δεν υπήρξε καμία επικοινωνία ούτε από το τόσο κοινωφελές ίδρυμα, το οποίο υποτίθεται πως προσέβλεπε σε συνεργασία μαζί μας.

3. Δεν συμμεριζόμαστε τις προαναφερθείσες κινήσεις, ούτε θέλουμε να έχουμε οποιαδήποτε σχέση με την σχετική εκδήλωση ή τους διοργανωτές της. Αν μη τι άλλο τα νιώθουμε ως ξεπούλημα.

4. Το fanzines.gr συμπράττει / συνδιαμορφώνει και συμμετέχει σε εκδηλώσεις με άλλα φανζίν, ατομικότητες, ανθρώπους, ζώα, αλλά και ομάδες των προαναφερθέντων, όχι όμως με πανεπιστήμια, εκκλησίες, κρατικούς φορείς ή ντεμέκ κοινωφελή ιδρύματα που ξεπλένουν χρήματα με ένδυμα τον πολιτισμό.

Το όχι πολύ μακρινό 2017, ως άλλες Κασσάνδρες, στην μπροσούρα του azf, στο κεφάλαιο “Η (ακούσια) εκπόρνευση της ολόδικής σου καύλας”, κάποιες έγραφαν:

Το μάτι της κανονικότητας/ενσωμάτωσης της κυρίαρχης κουλτούρας παραμονεύει συστηματικά, και μπορεί αύριο στα καλά καθούμενα να δεις το εντυπάκι σου, που με περίσσια καύλα έφτιαξες, πρώτη μούρη σε καμιά προθήκη έξω απ ’το πλαίσιό του, και να κλαις. Και μετά μπορεί να γίνει και μια διάλεξη για την καύλα σου, να στηθεί ένα επιχορηγούμενο παρτάκι, κι αυτές οι λέξεις «αδιαμεσολάβητο» και «αντικουλτούρα» να μπουν στον τίτλο. Δεν λειτουργούν άλλωστε για καλό τέτοιες εκδηλώσεις, για τη διάδοση των πρακτικών μας; Γιατί να σ’ ενοχλήσει; Γιατί θα χρησιμοποιηθείς φίλη και φίλε, όχι (μόνο) εσύ, το έντυπό σου, η κουλτούρα σου, σε διαδικασίες που δεν σε βρίσκουν σύμφωνη, ή δεν σου αντιστοιχούν. Και μην φανταστείς ότι μ’ αυτό τον τρόπο θα διαδοθεί το ρομαντικό αγωνιστικό σου πνεύμα ή η προσωπική σου θεώρηση ή οι δικές σου αρχές και όροι.

Αν και τα μαχαίρια είναι ακόμα φρέσκα στις πλάτες μας, κλείνουμε με ένα άσμα από τα παλιά, σε νέα, ελεύθερη έκδοση:

ζιν σε πανεπιστήμια
ζιν ρετρό
ζιν στα πάντα
ζιν φολκλόρ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *