Όταν είμαι χαρούμενη έχω τη συνήθεια να απλώνω τα χέρια στο πλάι και να στριφογυρίζω, να χοροπηδάω. Τεντώνω κάθε μυ από τον ώμο μέχρι τον αγκώνα, μια μεγάλη ευθεία γεμάτη τεντωμένα νεύρα, και από κει μέχρι τα δάχτυλα, μέχρι τις άκρες των δακτύλων, όλα τεντωμένα λίγο προς τα πάνω, μ’ έναν ελαφρύ πόνο στην άκρη της παλάμης. Φτιάχνω κύκλους σαν τεράστιος διαβήτης με κέντρο το ίδιο μου το σώμα και καλύπτω αποστάσεις πάνω σε δυο ελεύθερα, ζωηρά πόδια, σαν μικρό ευτυχισμένο κατσικάκι. Παλιότερα πίστευα πως το έκανα αυτό γιατί ήθελα να τεντώσω το σώμα μου κ’ να αφήσω την ευτυχία μου να κυλήσει σε κάθε σημείο του, να με γεμίσει απ’ την καρδιά μέχρι τα σύνορα του κορμιού με τον κόσμο. Ανοησίες… Τώρα ξέρω πως το μόνο που θέλω είναι να πετάξω.

Από το 1ο τεύχος του Βόλτα στο Πάρκο

Η Βόλτα στο Πάρκο ήταν ένα παρεΐστικο φανζίν της πόλης, της ξεγνοιασιάς και των εποχών που αλλάζουν. Το πως δημιουργήθηκε είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, την οποία μπορείτε να τη διαβάσετε στην καταχώρηση του zine που έχουμε ήδη δημοσιεύσει. Βγήκε σε μια περίοδο όπου η χρήση του υπολογιστή άρχισε να αντικαθιστά τη χειροποίητη δημιουργία. Σ’ αυτό το μεταβατικό στάδιο, τα έντυπα που εκδιδόταν ήταν πολύ πιο απλά στημένα  (το word δε σου δίνει πολλές δυνατότητες, πόσο μάλλον τότε) με σελίδες γεμάτες ευθυγραμμισμένες λέξεις και στοιχισμένες εικόνες.

Εκτός από τις ιστορίες, τα κείμενα και τα ποιήματα των 3 τευχών που συνολικά κυκλοφόρησαν, από τις σελίδες του πέρασαν –ξυστά– οι Στέρεο Νόβα, η Λένα Πλάτωνος, οι Raining Pleasure, η Diamanda Galas, οι Aphex Twin, οι Lamp. Σ’ όλα τα τεύχη συμμετέχει με μονοσέλιδες ιστορίες κόμικ ο Γιώργος Στάμος, για τον οποίο θα θελα πολύ να μάθω αν συνέχισε να σχεδιάζει. Οι ιστορίες του έχουν γενικό τίτλο «Μάρτης» και παρουσιάζουν τη ζωή ενός παιδιού που διψάει να ζήσει αλλά η ζωή κάθε φορά μοιάζει να μη θέλει να διαλέξει το δρόμο του.

Σήμερα δεν υπάρχει κάποιο τεύχος για κατέβασμα. Με την ανάρτηση αυτή  ήθελα περισσότερο να ευχαριστήσω τον Κωστή μιας και με τα τόσα fanzines που μου έστειλε είχα τη χαρά να ξεφυλλίσω με μιας όλη την διαδρομή του Βόλτα στο Πάρκο, καθώς κι εκείνου που στάθηκε αφορμή για την κυκλοφορία του: της Τούρτας Σοκολάτα!

Σχετικοί σύνδεσμοι

  • eyelands.gr, ιστοσελίδα στην οποία μπορείτε να διαβάσετε δύο μικρές ιστορίες του ο Κωστή Μαλουσάρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *