“Ξεφυλλίζοντας fanzines” [Το Περιοδικό]

Αναρτήθηκε από . 8 Jul, 2014 στις 10:07

Τις τελευταίες μέρες Το Περιοδικό φιλοξένησε τρεις πολύ ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις με ανθρώπους της φανζίν σκηνής, την επιμέλεια των οποίων έχει ο Γιάννης Κονταξής. Τα παιδιά που μίλησαν είναι ο Ιάσων Λαμπίδης (Οχετός), η Αναστασία Λαβδανίτη (SBPM II) και ο Johnny Negri (TCS). Τολμώ να πω πως αν προσωπικά έκανα ένα αντίστοιχο αφιέρωμα, οι δύο από τους τρεις σίγουρα δεν θα ήταν μέσα στις επιλογές μου. Και όπως φάνηκε, αυτό θα ήταν λάθος μου!

Το να διαβάζεις δηλώσεις όπως…

Τη τσέπη μου θέλω να υποστηρίξω μακροχρόνια με το να δείξω τη δουλειά μου.[…] Δεν το έκανα γιατι γουστάρω «ΤΗ ΦΑΣΗ», «ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ» η το DIY. Το έκανα γιατί θέλω να ζήσω απο τα σχέδια μου.

… είναι σίγουρα ανεκτίμητο. Ειδικά για μένα, που προσπαθώντας από εδώ να υποστηρίξω τη φάση και το d.i.y., ασχολούμαι δυστυχώς και με περαστικούς και με άτομα που πρώτη έγνοια έχουν το πορτοφόλι τους.

dollar_eyes

Από την άλλη, είναι επίσης ανεκτίμητο να διαβάζεις την άποψη κάποιου που δραστηριοποιείται ενεργά και ανιδιοτελώς με την ευρύτερη d.i.y. σκηνή εδώ και αρκετά χρόνια. Εδώ, η συνέντευξη του J. Negri, στην οποία υπάρχουν links και για τις άλλες δύο.

Ετικέτες: , ,