Άλλοι πίνουν μπάφους και παίζουν Pro κι άλλοι πίνουν και φτιάχνουν κόμικς. Οι Εκδόσεις του Κάμπου πήραν την πρωτοβουλία και τα συνέλεξαν και τα κυκλοφόρησαν.

Τεύχη

  • Μια Ιστορία Χασίς, Φεβρουάριος 2013

Α5, 20 σελίδες, Α/Μ, 100 αντίτυπα. Θείο Τραγί, Evan (aka Βαγγέλης Ανδρουτσόπουλος), Efkarpos Underground Comixxx, Al3x Ray, Malk, Kuro, Τάσος Κυριακίδης, Γιώργος Κωνσταντίνου και εξώφυλλο από Jnk Artworks.

  • Ακόμη μια Ιστορία Χασίς, Νοέμβριος 2013

Α5, 20 σελίδες, Α/Μ, 100 αντίτυπα. Bogi,Σπύρος Λοράν, Evan ,Bosar, Aχιλλέας Πασχαλίδης,Τέτη Σώλου, Βοτκα Μελάνι, Κωσταντίνος Μοσχονάς και εξώφυλλο από τον Γιώργο Τραγάκη.

Είπαν…

Ένα τολμηρό φαvζiv

Μια ιστορία με μπάφουs

Μα φορά κι έναν καιρό είχα γράψει στο Protagon γιο το βιβλίο «La croisiere du hachich» (Grasset, 1933) του Γάλλου τυχοδιώκτη Henry de Monfreid. Εκεί περιγραφόταν η παλαβή οδύσσεια του συγγραφέα από το Τζιμπουτί στην Ελλάδα και από την Ελλάδα στην Αίγυπτο, παρέα με ένα φορτίο 400 οκάδων πρώτηs ποιότητος χασίς. Αγορασμένο από το χωρίον Στενό, ολίγα χιλιόμετρα έξω από την Τρίπολη. Οι λεπτομέρειες του ταξιδιού και της διαπραγμάτευσης ήταν εξόχως γαργαλιστικέs, όπως και οι συναντήσεις του De Monfreid με τουs μεσάζοντες και τουs παραγωγούς. «Όλα τα αγροκτήματα στην περιοχή τηs Τρίπολης καλλιεργούσαν χασίς» γράφει σε κάποιο σημείο του βιβλίου, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Κάθε κτηματίαs διέθετε ειδικό σήμα για το προϊόν του, ενώ η ποιότητα καθοριζόταν ανάλογα με τη χρονιά, όπως στο κρασί». Πώς το είδε τώρα αυτό ο Μέλανδρος Γκανάς και αποφάσισε να φτιάξει μια σχετική ανθολογία κόμικs, τι να σας πω, δεν το ξέρω. Το είδε όμως, μου έστειλε μάλιστα και μήνυμα Ζητώντας την άδειά μου για να προχωρήσει στο πρότζεκτ, του απάντησα «Δεν είσαι καλά, ποια άδεια;» και τα βρήκαμε. Και κάτι μήνες μετά την πρώτη επικοινωνία, να το το αλμπουμάκι. Με τίτλο «Μια ιστορία χασίς», μόλις είδε το φωs τηs ημέραs από τιs «Εκδόσεις του Κάμπου» (λέγε με Λάρισα), με τιμή 3 ευρώ και δημιουργίες από τους Βαγγέλη Ανδρουτσόπουλο, Evan, Efkarpos, θείο Τραγί, Malk, Kuro, Τάσο Κυριακίδη, ΑΙ3χ Ray και Yorgos Κ. Όλες για το γνωστό Θέμα, όλεs με ρόλο κεντρικό στο κακά βοτάνι που τόσο και τόσο κόσμο συγκινούσε και συγκινεί.

Χρήστος Ξανθάκης στο 9ο κύμα Σαββατιάτικης Ελευθεροτυπίας (16/02/2013)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post