Η Εντροπία στο Athens Zinefest 2014 – Επανέκδοση μετά από 26 χρόνια!

Αναρτήθηκε από . 20 May, 2014 στις 15:23

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης του Athens Zinefest 2014 και 26 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία κυκλοφορία της, η Εντροπία, το θρυλικό μουσικό zine της δεκαετίας του ’80, εκδίδεται και πάλι.
O

Ο Θανάσης Αντωνίου και ο Λουκάς Γαβαλάς, οι δύο εκδότες του περιοδικού,  αποφάσισαν να ενώσουν και πάλι τις δυνάμεις τους για την έκδοση, αρχικά ενός, τεύχους το οποίο θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στο Athens Zinefest, το ερχόμενο Σάββατο, στο ΕΜΠ. Εκεί θα βρίσκονται και οι δύο εκδότες για να συζητήσουν με τους νέους δημιουργούς fanzines και τους αναγνώστες για το παρελθόν, το παρόν αλλά κυρίως το μέλλον της εναλλακτικής μουσικής δημοσιογραφίας και τυπογραφίας.

Η Εντροπία, η οποία με αυτό φτάνει στο πέμπτο της τεύχος, θα περιέχει αποκλειστικές συνεντεύξεις με δύο εμβληματικές μορφές του πρώιμου βρετανικού punk, συνέντευξη με ένα από τα σημαντικότερα σύγχρονα hip-hop σχήματα των ΗΠΑ, παρουσίαση μιας ελληνικής μπάντας η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην ηχογράφηση του 2ου άλμπουμ της,  αφιέρωμα στη συνεργατική οικονομία και τις πρότυπες επιχειρήσεις που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα, ενώ θα φιλοξενήσει συνεργασία δύο εκ των κορυφαίων fanzinάδων που γνώρισε αυτή η πόλη.

Κι όπως συμβαίνει σε τέτοιες εκδόσεις, το τεύχος θα περιέχει παρουσιάσεις νέων συγκροτημάτων από τη διεθνή σκηνή, αναφορές σε πρωτοπόρες δισκογραφικές εταιρείες, δισκοπαρουσιάσεις κ.ά.

Η Εντροπία θα φτιαχτεί εν μέρει με τον παραδοσιακό τρόπο της zerox art, με κολλάζ και χειροποίητη σελιδοποίηση, αυτή τη φορά όμως θα τυπωθεί σε ψηφιακή εκτύπωση και σε περιορισμένο τιράζ 100 αριθμημένων αντιτύπων.

Too Old To ‘Zine’, Too Young To Die….

Ετικέτες: , , ,