Ζέππελιν

Αναρτήθηκε από . 23 Mar, 2010 στις 13:23. Τελευταία τροποποίηση 11 Aug, 2017 στις 13:23

Πληροφορίες

  • Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
  • Έτος: 1997 - ?

Περιγραφή

Το Ζέππελιν ήταν ένα φανζίν με κόμικς. Δημιουργοί του ήταν η ομάδα κόμικς του Πολυδύναμου Κέντρου Νεολαίας Δήμου Νεάπολης Θεσσαλονίκης υπό την εποπτεία του Κώστα Αρώνη.

Κυκλοφόρησαν δύο τεύχη.

Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1997, αριθμούνταν «τεύχος 0» και αποτελούνταν από 24 ασπρόμαυρες φωτοτυπημένες σελίδες. Συμμετέχοντες ήταν οι: Βαγγέλης Ματζίρης, Δημήτρης Σαββαΐδης, Γιάννης Γαλάνης, Δημήτρης Πετρόπουλος, Σωτήρης Κανακίδης και Μαρία Στάμογλου. Το τεύχος προλογιζόταν από τον Κ. Αρώνη.

Το δεύτερο τεύχος ήταν έγχρωμο. Ενώ τυπώθηκε δεν έγινε ποτέ η διανομή του, γιατί προκλήθηκαν αντιδράσεις για το περιεχόμενό του. Μία ιστορία του Γ. Γαλάνη για τους πρωτόπλαστους εξόργισε τον τοπικό κλήρο, ο οποίος απείλησε τον τότε δήμαρχο Νεάπολης ότι θα δράσει εναντίον του στις προσεχείς δημαρχιακές εκλογές αν το αφήσει να κυκλοφορήσει. Ο δήμος Νεάπολης μάζεψε όλα τα φανζίν που τυπώθηκαν και τα κατέστρεψε. Από το δεύτερο τεύχος διασώθηκαν ελάχιστα αντίτυπα.
[Πηγή: Βικιπαίδεια]

Εικόνες

Αν έχετε επιπλέον πληροφορίες ή υλικό για το συγκεκριμένο φανζίν, αφήστε ένα μήνυμα παρακάτω ή επικοινωνήστε με τους συντάκτες του site.

Ετικέτες: ,