Τα τελευταία 3 χρόνια η Εντροπία δίνει σταθερά το ραντεβού της στο Athens Zinefest. Σαν μια άλλη παράδοση βγάζει νέο τεύχος με τον παραδοσιακό όμως τρόπο και διαθέτει έναν φάκελο με όλες τις μακέτες και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για το νέο τεύχος.

Πέρσι στο azf17 έκανα ένα σωστό-λάθος:
Σωστό γιατί πήρα τον φάκελο της Εντροπίας ενισχύοντας έτσι το φεστιβάλ.
Σωστό γιατί κατάλαβα λίγο καλύτερα πως γίνονται οι μακέτες, η επικοινωνία με αυτόν που στήνει το τεύχος, επιμελείται τις φωτογραφίες, τυπώνει κ.α.
Σωστό γιατί ξεφυλλίζοντας τα κείμενα ένιωσα σαν να έμπαινα σε άλλη εποχή + είχα πολύ καιρό να διαβάσω μουσικό περιοδικό αυτού του επιπέδου στα ελληνικά.
Σωστό γιατί είχε μαζί δωράκια παλιότερα τεύχη και όλα τα μολύβια, κοπίδια και λοιπή γραφική ύλη που χρησιμοποιήθηκε. Το να κρατάς χρησιμοποιημένη γόμα από τον Θανάση Αντωνίου είναι αξία ανεκτίμητη.

Λάθος γιατί θα ήθελα να είχε πάρει αυτόν τον φάκελο κάποιο παιδί που δεν είχε εικόνα του τι σημαίνει “στήνω ένα μουσικό τεύχος”. Αισθάνθηκα πως αφαίρεσα την ευκαιρία από κάποιον άνθρωπο να γεμίσει απορίες και κρυμμένες απαντήσεις γύρω από το “φτιάχνοντας ένα φανζίν”.

Φέτος ελπίζω να το πάρει κάποια που θα το εκτιμήσει ακόμα περισσότερο.

Χαρακτηριστικά έκδοσης

Εντροπία #7 / Μάιος 2017 / 36 σελίδες / Α4 περίπου /ψηφιακή εκτύπωση / 120 αντίτυπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *