Γιορ

Αναρτήθηκε από . 5 Jul, 2013 στις 23:11. Τελευταία τροποποίηση 22 Apr, 2017 στις 23:11

Πληροφορίες

  • Δημιουργός(οι): Γαβριήλ Τομπαλίδης
  • Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Απρίλιος 2013
  • Μέγεθος/Διαστάσεις: 9.0cm x 15.0cm, 54 μονόπλευρα τυπωμένες σελίδες με κόκκινο μελάνι
  • Μέθοδος εκτύπωσης:

Περιγραφή

Το Γιορ στάθηκε αφορμή για να ξαναθυμηθώ μια πολύ αγαπημένη μου ταινία, τη Μέρα της Μαρμότας. Προφανώς ο λόγος είναι επειδή κόμικ και ταινία μοιράζονται την κοινή ιδέα της επανάληψης της “πραγματικότητας”. Στη Μέρα της Μάρμότας, ο Bill Murray παγιδεύεται στο χωροχρόνο, γεγονός που τον κάνει να ξυπνά κάθε πρωί στην ίδια επαρχιακή πόλη της Αμερικής με το ημερολόγιο να είναι κολλημένο στις 2 Φεβρουαρίου. Ο Γιορ από την άλλη είναι εγκλωβισμένος σ’ έναν αέναο κύκλο, παραδομένος ολοκληρωτικά στη λήθη.

Ίσως το αποκορύφωμα του κόμικ είναι η μορφή του. Το Γιορ είναι ένα σπιράλ μπλοκάκι με σελίδες χωρίς αρίθμηση. Βγάζοντας τα εξώφυλλα έχει κανείς στα χέρια του πραγματικά μια ιστορία χωρίς τέλος που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά καθώς οι σελίδες περιστρέφονται. Για μένα το Γιορ είναι μια ολοκληρωμένη δημιουργία, όπου το μέσο με το μήνυμα αλληλοσυμπληρώνονται εξαιρετικά.

Διανομή

Πρωτοκυκλοφόρησε στο CCA2013 σε 100 αριθμημένα αντίτυπα. Ορισμένα υπάρχουν ακόμη στο Jemma.

Είπαν…

Μαζί με το 13, οι χειρότερες αγορές που έκανα στο CC13. Αν και η αλήθεια είναι πως ο Γιορ κάπως διαβάζεται.
1.03234/10 από εμέ.

Εικόνες

Αν έχετε επιπλέον πληροφορίες ή υλικό για τη συγκεκριμένη κυκλοφορία, αφήστε ένα μήνυμα παρακάτω ή επικοινωνήστε με τους συντάκτες του site.

Ετικέτες: , ,