Στην ιστοσελίδα αυτή λειτουργούμε όπως ένα κλασικό fanzine. Γράφουμε όποτε έχουμε να γράψουμε κάτι χωρίς κάποιο προγραμματισμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μερικές φορές να κάνουμε 2-3 μαζεμένες δημοσιεύσεις σε μια μέρα κι άλλες να μην υπάρχει κάτι καινούργιο για πάνω από βδομάδα. Σκέφτηκα λοιπόν εκτός των όποτε-έχουμε-κέφι καταχωρήσεων, να προσθέσουμε ένα σταντάρ rendez-vous κάθε Τρίτη με τη στήλη “το zine της εβδομάδας”.

Κάθε βδομάδα λοιπόν, θα γράφουμε 2-3 λόγια για κάποιο τεύχος κάποιου fanzine το οποίο θα ανεβαίνει ταυτόχρονα και σε ψηφιακή μορφή για να το χαίρεστε ιδίοις όμμασι. Αν θέλετε κάτι συγκεκριμένο για τις βδομάδες που θα ακολουθήσουν αφήνετε σχόλιο, ενώ εάν έχετε κάποιο fanzine στην κατοχή σας που θα θέλατε να μοιραστείτε κοιτάξτε εδώ για οδηγίες σκαναρίσματος.

 

Brain Storm #1

Η πρώτη αυτή βδομάδα ανήκει στο Brainstorm. Το πρώτο τεύχος, πριν μετονομαστεί σε Μπρος Γκρεμός και Πίσω Ρέμα, κυκλοφόρησε κάπου στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’90 από τον Γιώργο M. Λογοτεχνικό, με την πιο φανζίν έννοια, με έντονο όμως τον κοινωνικό προβληματισμό που εκφράζεται με τρόπο ειρωνικό. Συμμετέχει με ένα πολύ καλό διήγημα ο συνήθης ύποπτος και του μαιτρ του είδους, Ιάσων Π. (Suckerpunch). Τα κείμενα περιστοιχίζονται από σχέδια των Marcel, Ade Deaville και Andy (Twisted Vision Graffix).

Κατεβάστε το Brainstorm #1 σε .cbr (ανοίγει με CDisplayEx ή DjVu)

Ο τίτλος του zine εικάζω πως αναφέρεται στο brainstorming. Το brainstorming (η ελληνική μετάφραση του όρου είναι καταιγισμός ιδεών) είναι μια μέθοδος δημιουργικής σκέψης που χρησιμοποιείται για να λύσει ένα πρόβλημα ή να γεννήσει μια νέα ιδέα. Γίνεται από μια ομάδα ατόμων που “πετάει ιδέες” πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα και βασίζεται στο διαφορετικό τρόπο σκέψης του καθενός και στο χτίσιμο πάνω στην ιδέα του άλλου.

Κλείνοντας, να ευχαριστήσουμε τον Γιάννη Ζελιαναίο για το σκανάρισμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *